Kinnevik lägger 40 miljoner dollar på radannonser

Vi rapporterade nyligen att den indiska Blocket-varianten Quikr tagit in 150 miljoner dollar i en ny runda. Nu står det klart att svenska Kinnevik pungat ut med 40 miljoner av dessa.

I en ny finansieringsrunda som ska värdera indiska Quikr till drygt en miljard dollar, står Kinnevik för en investering på 40 miljoner dollar av totalt 150 miljoner.

Detta är inte första gången som Kinnevik slänger pengar över Quikr, som erbjuder indierna en plattform för radannonser med över 30 miljoner unika användare per månad. Tidigare har det svenska investmentbolaget investerat 39,3 miljoner dollar i Quikr.

Annons
Annons

Världens tredje största Internetmarknad

Den nya rundan ska ha letts av Tiger Global med stöd av nya investeraren Steadview Capital. Kapitaltillskottet skall användas till produktutveckling, med fokus i mobilen, och nya vertikaler för Quikr.

- Vi är nöjda med de framsteg som Pranay och hans team har åstadkommit under de senaste 12 månaderna, och i synnerhet med framgången med nyligen lanserade plattformen för direktmeddelanden. Vi ser fram emot att stödja Quikr i fortsatt tillväxt som ledande plattform för radannonser i världens tredje största Internetmarknad. Vi är glada att välkomna Steadview Capital som ny aktieägare och ser fram emot att arbeta tillsammans med dem, säger Lorenzo Grabau, VD för Kinnevik.

Spännande investeringar i radannonser

Kinnevik satsar stort på e-handel och där i även radannonser. Utöver Quikr har de investerat i ryska Avito och svenska Saltside. Den senare driver marknadsplatser för köp och sälj i Bangladesh, Ghana och Sri Lanka.

- Den här investeringen är 100% i linje med Kinneviks strategi att bygga ledande digitala konsumentföretag på nyckelmarknader runt om i världen, och att öka vårt ägande i våra mest framgångsrika företag. Tillsammans med Avito och Saltside har vi nu tre mycket spännande investeringar inom sektorn för marknadsplatser och radannonser i Indien, Ryssland och på ett antal tillväxtmarknader, säger Lorenzo Grabau.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!