Kompletts mobilsatsning skrotas efter knappt tre år

Stänger ännu en avdelning.

I juni 2016 lanserade e-handelsföretaget Komplett en satsning på mobilabonnemang, som skulle gå hand i hand med företagets försäljning av mobiltelefoner och surfplattor. Den nya tjänsten gick under namnet Komplett Mobil, och ambitionen var redan från början att ta upp kampen med Norges etablerade telekomoperatörer.

LÄS ÄVEN: Komplett toppar mobilerna med egna abonnemang

Annons
Annons

"En unik och väldigt lärorik resa"

Men om Komplett för några år sedan gärna testade nya projekt, så har strategin nu blivit lite mer försiktig. I höstas kom beskedet att e-handlaren stänger sin marknadsplats och nu står det även klart att Komplett Mobil ska säljas.

LÄS ÄVEN: Komplett om nedläggningen: "Har inte klarat att lösa allt"

- Komplett har genomgått en process för att ytterligare skärpa vår kärnverksamhet. Därför säljer vi nu Komplett Mobil. Komplett Mobil har vuxit till att bli Norges fjärde största mobilföretag, och vi vill tacka medarbetarna för en storartad insats. Det har varit en unik och väldigt lärorik resa, säger Lars Olav Olaussen, koncernchef för Komplett Group, i ett pressmeddelande.

75 000 kunder byter operatör

Komplett Mobil kommer nu att tas över av mobiloperatören Ice, som enligt e-handlaren är Norges snabbast växande mobiloperatör. Det innebar att Ice nu tar över de 75 000 norska kunder som har sitt mobilabonnemang via Komplett. Hos sin nya operatör kommer de att få ett abonnemang som liknar det de har haft hos Komplett.

Försäljningen beräknas påverka tre av de anställda i Komplett Mobil.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!